Pravá čokoláda nebo cukrovinka?

Pravá čokoláda nebo cukrovinka? A čeho si je třeba všímat před nákupem čokolády?

Pravou čokoládu nejlépe poznáte, když ji ochutnáte, ale to často není před nákupem možné. Následující tipy vám pomůžou.

Složení 

Podívejte se na složení na zadní straně čokolády. Obecně platí (a to nejenom u čokolády), že čím méně ingrediencí, tím lépe.

Moje tmavé čokolády obsahují kakaové boby, třtinový cukr a někdy ještě pro zjemnění kakaové máslo. Nic víc. Ingredience jsou seřazeny podle množství obsaženém v čokoládě. Všimněte si, že u spousty čokolád je na prvním místě cukr. Pokud je na prvním místě cukr, tak já říkám, že kupujete cukrovinku.

Cukr je levný. Cukr maskuje chuť nekvalitních nebo přepražených kakaových bobů.

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení