Milí zákazníci, v létě můžet objednávat a nebojte, my vždy s odesláním čekáme, až se trochu ochladí. Omlouváme se, že budete muset někdy čekat, ale kvalita je pro nás moc důležitá. Lískooříškové krémy a dárkové poukazy můžeme poslat kdykoli :-) A pozor, zbývá posledních pár dnů, kdy si můžete koupit SAMETOVOU s kódem CERVEN o 10% levněji :-)

O nás

 

O nas1

 Celý život mám ráda čokoládu. Kamkoli jedu, kupuju čokolády a čokoládové tyčinky a zkouším nové chutě. Tato moje láska mě dovedla až k výrobě vlastní čokolády. Ne té, kdy si koupíte od jiného velkého výrobce kakaovou hmotu, kterou rozpustíte a nalejete do forem. Ale té, kdy si najdete ty nejlepší kakaové boby na světě, pečlivě je protřídíte, opražíte (různé boby vyžadují různou teplotu a dobu pražení), nadrtíte, odslupkujete a pak několik dní melete v melanžéru, mlýně s kamenným dnem a kamennými koly. Tak získáte kakaovou hmotu. Po odležení (staření), kdy ještě dobíhají započaté chuťové procesy, hmotu zahřejete, ochladíte a znovu zahřejete. Tomuto procesu se říká temperace a je to taková alchymie, kdy každý stupeň teploty hraje roli. Pak už jen nalejete do forem a po ztuhnutí vyklepnete a zabalíte. Dobře ztemperovaná čokoláda se krásně leskne a při odlomení hlasitě křupne.

Vše probíhá u jednoho výrobce, a proto se takové čokoládě ve světě říká BEAN TO BAR neboli hezky česky OD BOBU K TABULCE. Je úžasné, jak můžete během tohoto procesu ovlivnit chuť čokolády. Výroba jedné tabulky trvá i týden, ale výsledek stojí za to!

Více se o mém příběhu můžete dočíst v internetové ONA DNES zde.

Mým cílem je vyrábět skvělou čokoládu, tak jsem chtěla zjistit, jak si Míšina čokoláda stojí ve světě. V roce 2017 jsem poslala jednu tabulku do prestižní soutěže Academy of Chocolate Awards 2017 a rovnou jsem za ni dostala ocenění. 75% tmavá čokoláda z bobů z Tanzanie vyhrála stříbrnou mezi 800 hodnocenými čokoládami z celého světa, od Nového Zélandu po Spojené arabské emiráty. Ve stejném roce v regionální soutěži International Chocolate Awards v Budapešti naše 75% tmavá čokoláda s pomerančem získala bronzové ocenění. Letos v květnu jsem poslala 7 tabulek do soutěže Academy of Chocolate Awards 2018 (více zde) a dostala jsem za ně 7 ocenění - zlaté, stříbrné a 5 bronzových.  Zlaté ocenění získala 70% tmavá čokoláda za bobů z Vietnamu. V soutěži se posuzovalo 1200 čokoládových výrobků ze 45 zemí. Je to velká čest a máme obrovskou radost :)

 

Dobrou chuť!

Vaše

Míša D.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení