Jsme poctivý výrobce čokolády z BIO kakaových bobů

Vyrábět čokoládu přímo z kakaových bobů je výzva, alchymie a spousta práce. Ale ten výsledek stojí za to! Ochutnejte sami.
 
Jak to v praxi vypadá?
 
1. Vyzkoušíte spoustu vzorků bobů, než se rozhodnete, které jsou ty pravé pro Míšinu čokoládu.
2. Objednáte pytle bobů a znovu zkoušíte vzorky, abyste rozhodli, jaká teplota a doba pražení je nejlepší.
3. Pak boby ručně protřídíte, opražíte (jak už jsem zmínila, různé boby vyžadují různou teplotu a dobu pražení), nadrtíte a odslupkujete. 
4. Kousky bobů několik dní melete v kamenném mlýnu (melanžéru). Tak získáte svoji vlastní kakaovou hmotu.
5. Kakaovou hmotu necháte odležet (stařit), aby ještě dobíhaly započaté chuťové procesy.
 
Spousta lidí neví, co znamená výroba přímo z kakaových bobů, tedy BEAN TO BAR neboli hezky česky OD BOBU PO TABULKU. Začnu z druhého konce. Pokud tedy čokoláda NENÍ bean to bar, vynecháte body 1-5 a od nějakého velkovýrobce si rovnou koupíte kakaovou hmotu většinou jako pytle peciček. Je to rychlejší, levnější, ale úplně se připravíte o možnost ovlivnit chuť čokolády.
 
6. Kakaovou hmotu ztemperujete (zahřejete, ochladíte a znovu zahřejete). Je to taková alchymie, kdy každý teplotní stupeň hraje roli.
7. Čokoládu nalejete do forem a po ztuhnutí vyklepnete a ručně zabalíte. Dobře ztemperovaná čokoláda se krásně leskne a při odlomení hlasitě křupne.
 
Chci vám co nejvíce přiblížit chuť a aroma kakaových bobů z konkrétní země, proto boby nemíchám a všechny čokolády jsou SINGLE ORIGIN.
Čokoláda z bobů z Vietnamu chutná úplně jinak než čokoláda z bobů z Tanzanie nebo třeba ze Šalamounových ostrovů, i když obsahuje stejné procento kakaových bobů. 
 
Naše kakaové boby z Tanzanie a Madagaskaru jsou certifikované BIO.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení