Složení bílé čokolády

Bílá čokoláda je oblíbenou sladkou pochoutkou mnoha lidí. Je světlá, krémová a má vynikající chuť. Většina z nás neví, co skutečně tvoří bílou čokoládu. V tomto článku se podíváme na složení bílé čokolády, abychom lépe pochopili, jak je vyrobena a co ji dělá tak oblíbenou.

 

Co je to bílá čokoláda?

Bílá čokoláda je sladká pochoutka vyrobená z kakaového másla, cukru, mléka a vanilky. Na rozdíl od mléčné a tmavé čokolády neobsahuje kakaovou hmotu.

Bílá čokoláda se vyrábí tím, že se oddělí kakaové máslo od kakaové hmoty. Kakaové máslo se pak smíchá s cukrem, mlékem a vanilkou, aby vytvořilo krémovou a sladkou čokoládovou hmotu.

 

Složení bílé čokolády

Kakaové máslo

Kakaové máslo je základní složkou bílé čokolády a tvoří zhruba 50% celkového obsahu. Kakaové máslo se vyrábí z fermentovaných a usušených kakaových bobů.

Kakaové máslo je bohaté na mastné kyseliny, které jsou pro lidské tělo důležité. Obsahuje také polyfenoly a flavonoidy, což jsou antioxidanty, které pomáhají chránit tělo před poškozením volnými radikály.

Cukr

Cukr tvoří v bílé čokoládě zhruba 40 % celkového obsahu. Cukr se používá k doslazení čokolády a aby ji udělal sladší a chutnější.

Je důležité si uvědomit, že bílá čokoláda obsahuje vysoký podíl cukru, což může být pro některé lidi problematické. Proto by měla být konzumována s mírou.

Mléko

Mléko je další důležitou složkou bílé čokolády a tvoří zhruba 10 % celkového obsahu. Mléko se používá k dosažení krémové a hladké textury čokolády.

Vanilka

Vanilka je posledním důležitým složkou bílé čokolády. Používá se k přidání charakteristického aroma a chuti.

Vanilka se používá v různých formách, jako jsou vanilkové boby, vanilkový extrakt nebo vanilkový cukr.

 

 

Přečtěte si také článek: Je bílá čokoláda vůbec čokoládou?

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.