Kakaový prášek 125 g

Kód: 1150
Novinka Bez cukru Vegan Bez laktózy
115 Kč 102,68 Kč bez DPH
Skladem
Možnosti doručení

Přírodní nealkalizovaný kakaový prášek – čistá radost z kakaa

Přírodní kakaový prášek vyniká světlou barvou a bohatou chutí a vůní. Každá lžička tohoto kakaa promění váš den v malý čokoládový svátek.

Přírodní nealkalizovaný kakaový prášek je vyroben z výběrových kakaových bobů bez jakékoli chemické úpravy. Díky tomu má plnou chuť a vůni kakaa. Nabízíme vám čisté přírodní složení – jen 100% kakao, nic víc.

Detailní informace

Vyrábíme pravou bean to bar čokoládu bez lepku, lecitinů, konzervantů, barviv a rostlinných olejů. Vyrábíme ji poctivě z prémiových kakaových bobů v malých sériích a díky tomu má čokoláda dlouhou trvanlivost (12-24 měsíců). Čokolády pravidelně získávají ocenění na nejprestižnějších světových soutěžích - Great Taste Awards, Academy of Chocolate Awards a International Chocolate Awards. Od roku 2017 už získaly ve světě více než 50 ocenění. Vyzkoušejte i vy, jak chutná naše výjimečná čokoláda :-)

Detailní popis produktu

Složení: kakaový prášek
Hmotnost 125 g

 

#ShowMore# 

Co je nealkalizovaný kakaový prášek?

Možná jste se setkali s pojmy přírodní kakao a holandské kakao. Jde o rozdíl v procesu zpracování kakaového prášku. Nealkalizovaný (přírodní) kakaový prášek neprošel procesem alkalizace, tedy nebyl ošetřen alkalickými látkami ke snížení kyselosti. Zachovává si tak původní světlou barvu, výraznou chuť i všechny cenné látky.

  • Přírodní (nealkalizované) kakao: Světlejší hnědá barva a bohatá chuť i aroma. Neobsahuje žádné přidané látky. Díky šetrnému zpracování v něm zůstávají všechny prospěšné antioxidanty a minerály, které kakao přirozeně obsahuje.

  • Alkalizované (holandské) kakao: Tmavší barva a méně výrazná chuť kvůli přidání regulátorů kyselosti např. uhličitanu draselného. Alkalizace neutralizuje kyselost a zlepšuje rozpustnost, ale bohužel také ničí velkou část antioxidantů a dalších prospěšných látek v kakau. Většina kakaa ze supermarketů je právě alkalizovaná.

Proč je přírodní kakao lepší? 

Náš kakaový prášek je nealkalizovaný, vyrobený šetrně z vysoce kvalitních bobů. Díky tomu má výraznou chuť a jsou v něm plně zachovány všechny tělu prospěšné látky. Oproti běžnému kakau z obchodu vás toto přírodní kakao překvapí bohatou chutí s lehkými ovocnými tóny.

  • Výrazná chuť a aroma: Intenzivní čokoládová chuť opravdového kakaa tak, jak je stvořila příroda.

  • Více výživných látek: Přírodní kakao si uchovává maximum prospěšných látek. Kakao je právem považováno za superpotravinu plnou hořčíku, železa a dalších živin.

  • Povzbuzuje dobrou náladu: Kakaový prášek obsahuje látky, jež stimulují vylučování endorfinů (hormonů štěstí). S každým šálkem kakaa si tak dopřejete nejen lahodnou chuť, ale i trochu radosti navíc.

  • Čisté přírodní složení: 100% kakao, žádné přidané cukry, aromata ani konzervanty. Prášek není nijak dobarvován ani dochucován – světlejší barva a výrazná chuť jsou důkazem přírodního původu a kvality.

Tipy na použití našeho kakaového prášku

  • Tradiční horké kakao připravíte jednoduše rozmícháním kakaového prášku v teplém mléce s trochou cukru nebo medu. Můžete přidat i koření. Kakao zahřeje v chladných dnech a dodá energii i dobrou náladu na celý den.

  • Přidejte kakaový prášek do těsta při pečení dortů, bábovek, sušenek, brownies nebo muffinů. Dodá jim čokoládovou chuť a vůni. Světlá barva prášku nevadí, dezert lehce obarví a dodá mu skvělou chuť.

  • Zamíchejte lžičku kakaa do ovesné kaše, krupicové kaše, jogurtu nebo smoothie. Skvělé s banánem, oříšky a trochou medu.

  • Využijte kakaový prášek i v nepečených dezertech – posypte jím tiramisu nebo chia pudink, obalte v něm domácí datlové nebo rozinkové kuličky nebo třeba čokoládové lanýže.

Ať už tento kakaový prášek použijete v jakémkoli receptu, pokaždé si to užijete :-)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz.