Kakaový prášek 125 g
Kód: 1150Detailní popis produktu
Složení: kakaový prášek
Hmotnost 125 g
#ShowMore#
Co je nealkalizovaný kakaový prášek?
Možná jste se setkali s pojmy přírodní kakao a holandské kakao. Jde o rozdíl v procesu zpracování kakaového prášku. Nealkalizovaný (přírodní) kakaový prášek neprošel procesem alkalizace, tedy nebyl ošetřen alkalickými látkami ke snížení kyselosti. Zachovává si tak původní světlou barvu, výraznou chuť i všechny cenné látky.
-
Přírodní (nealkalizované) kakao: Světlejší hnědá barva a bohatá chuť i aroma. Neobsahuje žádné přidané látky. Díky šetrnému zpracování v něm zůstávají všechny prospěšné antioxidanty a minerály, které kakao přirozeně obsahuje.
-
Alkalizované (holandské) kakao: Tmavší barva a méně výrazná chuť kvůli přidání regulátorů kyselosti např. uhličitanu draselného. Alkalizace neutralizuje kyselost a zlepšuje rozpustnost, ale bohužel také ničí velkou část antioxidantů a dalších prospěšných látek v kakau. Většina kakaa ze supermarketů je právě alkalizovaná.
Proč je přírodní kakao lepší?
Náš kakaový prášek je nealkalizovaný, vyrobený šetrně z vysoce kvalitních bobů. Díky tomu má výraznou chuť a jsou v něm plně zachovány všechny tělu prospěšné látky. Oproti běžnému kakau z obchodu vás toto přírodní kakao překvapí bohatou chutí s lehkými ovocnými tóny.
-
Výrazná chuť a aroma: Intenzivní čokoládová chuť opravdového kakaa tak, jak je stvořila příroda.
-
Více výživných látek: Přírodní kakao si uchovává maximum prospěšných látek. Kakao je právem považováno za superpotravinu plnou hořčíku, železa a dalších živin.
-
Povzbuzuje dobrou náladu: Kakaový prášek obsahuje látky, jež stimulují vylučování endorfinů (hormonů štěstí). S každým šálkem kakaa si tak dopřejete nejen lahodnou chuť, ale i trochu radosti navíc.
-
Čisté přírodní složení: 100% kakao, žádné přidané cukry, aromata ani konzervanty. Prášek není nijak dobarvován ani dochucován – světlejší barva a výrazná chuť jsou důkazem přírodního původu a kvality.
Tipy na použití našeho kakaového prášku
-
Tradiční horké kakao připravíte jednoduše rozmícháním kakaového prášku v teplém mléce s trochou cukru nebo medu. Můžete přidat i koření. Kakao zahřeje v chladných dnech a dodá energii i dobrou náladu na celý den.
-
Přidejte kakaový prášek do těsta při pečení dortů, bábovek, sušenek, brownies nebo muffinů. Dodá jim čokoládovou chuť a vůni. Světlá barva prášku nevadí, dezert lehce obarví a dodá mu skvělou chuť.
-
Zamíchejte lžičku kakaa do ovesné kaše, krupicové kaše, jogurtu nebo smoothie. Skvělé s banánem, oříšky a trochou medu.
-
Využijte kakaový prášek i v nepečených dezertech – posypte jím tiramisu nebo chia pudink, obalte v něm domácí datlové nebo rozinkové kuličky nebo třeba čokoládové lanýže.
Ať už tento kakaový prášek použijete v jakémkoli receptu, pokaždé si to užijete :-)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.