Česká čokoláda
Česká čokoláda
Česká čokoláda má dlouhou a pohnutou historii.
Málokdo ví, že slovo čokoláda má původ v aztéckém slově xocolātl, což znamenalo hořký nápoj. Málokdo také ví, že čokoláda byla dlouho známa pouze jako nápoj.
V posledních letech se v Česku objevuje stále více malých výrobců čokolády, kteří se zaměřují na kvalitní suroviny a ruční výrobu. Tito výrobci často experimentují s netradičními přísadami a nabízí tak unikátní chutě.
Nejlepší česká čokoláda
Od roku 2017 získaly Míšiny čokolády již více než 50 ocenění na prestižních mezinárodních soutěžích včetně několika zlatých medailí. Jako jediná česká čokoláda získala nejvyšší ocenění – tři hvězdy – v celé historii nejprestižnější světové gastro soutěži Great Taste Awards v Anglii.
Tři hvězdy získávají každý rok jen necelá 2% ze všech přihlášených produktů. Toto ocenění získala čokoláda Sametová.
Míšina čokoláda získala 3x zlatou medaili na prestižní světové soutěži Academy of Chocolate Awards v Londýně. Jsme jediná česká čokoládovna, která v celé historii této soutěže získala zlatou medaili.
Ocenění ve světě získávají naše čokolády opakovaně každý rok. Jsme rádi, že se i díky našemu přispění česká čokoláda opět dostává na mapu světa.