Kvalitní čokoládový adventní kalendář?
Adventní kalendář s čokoládou je hezký zvyk - každý den od 1. do 24. prosince si otevřete jedno okénko a objevíte tam čokoládu. Ale ne každý kalendář je stejný a často v kalendářích najdete nekvalitní čokoládu. Proto vždy sledujte složení – čím méně přísad, tím lépe. Suroviny ve složení jsou seřazeny podle množství. Na prvním místě je tak uvedena surovina, které je v čokoládě nejvíce. Pokud je to cukr, tak taková čokoláda je spíš cukrovinka.
Levné adventní kalendáře často obsahují méně kakaa, více cukru, případně rostlinné tuky (náhradní oleje) či umělé přísady. U kvalitních čokolád hraje velkou roli také původ kakaa, etické zemědělství a férové ceny pro farmáře.
Pokud hledáte skutečně výjimečný čokoládový zážitek na období adventu, vyplatí se vybírat pečlivě.
Jak poznat opravdu kvalitní čokoládový adventní kalendář
Nejdůležitější je samozřejmě poctivé složení. Nejkvalitnější čokoláda se vyrábí řemeslně metodou bean-to-bar. Nenajdete v ní lecitin, konzervanty ani palmový olej.
Dívejte se, kolik procent kakaových bobů obsahuje čokoláda. Naše mléčná čokoláda je 50% a bílá čokoláda je 40%.
Velkou roli hraje i výrobce čokolády, který je pro vás zárukou kvality.
Výjimečný advent
Pokud chcete letos advent prožít se skutečně výjimečnou čokoládou, pořiďte si náš čokoládový adventní kalendář. Zastavte se v rušném předvánočním čase a každý den si udělejte hezkou chvilku s kouskem kvalitní čokolády.
